info@uplift.com +44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London W1 ECH UK

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal?
Dian Lens

In de wereld is het tijd voor de verdieping. Verdieping in de gesprekken met je team. Het ontdekken van de kracht van de verdieping. Wat gebeurt er als je de ontmoeting aangaat met de ander? Wanneer je je zelf permissie geeft om oprecht nieuwsgierig te zijn naar de ander?

Ik werk veel met teams, sommigen net nieuw met elkaar, andere kennen elkaar al langer. Tenminste dat lijkt zo. Want ze kennen elkaar vaak heel oppervlakkig. Want tja we zijn allemaal heel druk met afspraken, mijlpalen, rapporten, vergaderingen.  De hele dag door zijn we bezig en dan rennen we naar huis, in de file, boodschappen doen, koken, eten, opruimen. En dan doodmoe in de bank ploffen. Laat staan als je ook nog kinderen aan dit drukke rijtje toevoegt.

Als je in zo’n team werkt is er weinig oprechte aandacht voor elkaar, dat lijkt niet te kunnen. Wat zou er mogelijk zijn als je jezelf en je team nu eens wel de tijd gunt om te verdiepen om elkaar te leren kennen, vanuit nieuwsgierige interesse in de ander.

We weten ondertussen uit onderzoek dat vertrouwen de basis is voor een goed functionerend team, zelfs de basis voor een high performance team. Vertrouwen krijg je door jezelf te laten zien aan de ander met alles wat er is, op een goeie dag en op een slechte dag. Dat betekent niet dat je alle privé verhalen moet delen met iedereen. Je bepaalt nog altijd zelf wat je deelt en wat niet. Als je wel vertelt wat je belangrijk vind in je leven, waar je warm voor loopt, waar je blij van wordt en ook verdrietig, dan snappen je teamgenoten beter hoe jouw gebruiksaanwijzing is. Want die hebben we allemaal. Je laat zien dat je een mens bent. En dat menselijke laten zien dat bouwt aan het vertrouwen.

Ik heb een kaartspel ontwikkeld “de kracht van de verdieping” waarin je met 43 vragen het diepere gesprek met je team kunt voeren en kunt ontdekken wat de ander echt beweegt. Mijn ervaring met deze kaarten is dat de gesprekken prachtige ontmoetingen zijn en dat mensen mooi zijn, ieder op hun eigen manier.

Hoe zou de wereld eruitzien als je dat elke dag mocht ervaren. Wil je dat ook ontdekken?

Ga naar www.power2bloom.nl en bestel vandaag nog zo’n kaartspel. Als cadeau aan jezelf of aan een ander.