info@uplift.com +44 (0) 800 123 4567 No.1 Abbey Road London W1 ECH UK

Living in an agile world

Living in an agile world
Dian Lens
Iedereen wil het en wel nu. De agile way to go is onomkeerbaar. Welk bedrijf wil er nu niet werkbare software in 9 weken i.p.v. 9 maanden. Korte time to market, specificaties altijd kunnen wijzigen en als scrum team ook nog in de flow werken, de scrum master niet vanuit directief leidinggeven, maar faciliterend aan het team waardoor iedereen in zijn/haar talent het werk samen met het team kan doen.
En wat betekent het dan voor de leiders, zeg maar de managers in zo’n bedrijf. Een enorme verandering van mindset. Het is niet voldoende om een methode als scrum te leren, wil je echt agile zijn. En dat is wel effe schrikken voor de managers. In de nieuwe agile wereld gaat het over loslaten, vragen stellen, talenten zien en inzetten. En dat is best wel anders dan hoe we tot voor kort de boel aangestuurd hebben.
“Het is niet voldoende om een methode als scrum te leren, wil je echt agile zijn ” 
Ben jij als manager ook benieuwd naar wat er gebeurt met mensen als ze ruimte krijgen, ook in spannende economische tijden? Door evenveel aandacht te besteden aan het coachen van mensen in het nieuwe leiderschap maak je het verschil en niet alleen te focussen op een methode, zoals scrum. Zo kan je met je teams naar een echte agile wereld bewegen. Dat gaat niet vanzelf. Durf jij het aan?